پروپوزال روش مسیریابی مبتنی بر توازن مصرف انرژی در شبکه های حسگر بی سیم ناهمگن با چاهک متحرک
يكي از مهمترين ابزار كسب اطلاعات و درك محيط كه تحقيقات گستردهاي را به خود معطوف نموده، شبكههاي حسگر بيسيم است. يک شبكه حسگر بي سيم، مجموعهاي شامل تعدادي حسگر بيسيم است كه از طريق ارسال فركانس راديويي با همديگر يا با ايستگاه پايه ارتباط دارند. موقعيت هر گره حسگر بيسيم بسته به كاربرد ميتواند ثابت يا متغير باشد. وظيفه هر حسگر اين است كه اطلاعات مربوط به شرايط فيزيكي محيط را بهصورت مستقيم يا از طريق گرههاي واسط (روش غير مستقيم) به ايستگاه پايه مركزي مخابره نمايد. دادههاي جمعآوري شده توسط هر حسگر ميتواند شامل ميزان و جهت وزش باد، دما، زواياي تابش نور خورشيد، فشار و غیره باشند [۱و ۲].
با وجود پيشرفتهاي صورت گرفته در اين نوع شبكهها، گرههاي حسگر به دليل تعداد زياد، اندازه كوچک و روش قرارگيري اقتضايي، هنوز هم براي تامين انرژي خود، متكي به باتريهايي با توان اندك ميباشند. همچنين معمولاً به دليل بهكارگيري اين نوع شبكهها در محيطهاي خشن و غير قابل دسترس، امكان شارژ مجدد يا تعويض گرههاي حسگر وجود ندارد. بنابراين يكي از مهمترين مسايل در شبكههاي حسگر بيسيم، مسالة محدوديت شديد انرژي است. همچنين از آن جايي كه كارايي شبكههاي حسگر به شدت به طول عمر شبكه و پوشش شبكهاي آن وابسته است، بنابراين لحاظ نمودن الگوريتمهاي ذخيرة انرژي در طراحي شبكههاي حسگر با عمر طولاني، امري حياتي است. امروزه روشهاي مديريت پوياي توان كه به كاهش مصرف انرژي شبكههاي حسگر بعد از طراحي و قرارگيري آنها ميپردازند، از بالاترين اهميت برخوردار است. در سالهاي اخير براي مديريت پوياي توان، توجه به ابزارهاي هوشمند و توانمندي نظير خوشهبندي رونق چشمگيري یافته است [۳و ۴].
شبكه حسگر بيسيم ايده آل بايد انرژي كمي مصرف كند و برنامهريزي هوشمندانهاي داشته باشد و قادر باشد دادهها را به سرعت و با دقت و در طي زمان طولاني دريافت كرده و هزينه نصب آن ارزان بوده و نياز به تعمير و نگهداري هم نداشته باشد. استفاده از اينگونه حسگرها هنگامي ميتواند بخوبي صورت گيرد كه دانش درستي از كاربرد اين حسگرها داشته و مسئله را بخوبي درك كرده باشيم. عمر باتري مورد استفاده در اين حسگرها و نيز ميزان به روز شدن حسگرها و اندازه آن از جمله عمدهترين ملاحظات طراحي است كه در اين زمينه وجود دارد. علاوه بر اين هر گره حسگر شامل حافظهاي با حجم كوچک است. هر گره حسگر وظيفه دارد در دورههاي زماني مشخص دادههاي جمعآوري شده را به ايستگاه پايه انتقال دهد در غير اينصورت با به وجود آمدن تأخير دادههاي مربوط به آن قسمت، از بين خواهند رفت [۱۳و ۱۴].
دانلود کامل پروپوزال به صورت رایگان
دانلود پایان نامه این پروپوزال
[…] دانلود رایگان پروپوزال این پایان تامه […]